Mivel okozunk magunknak hormonális problémákat?

Mivel okozunk magunknak hormonális problémákat?

Hormonok olyan kis fifikás valamik, amik megkönnyíthetik, de meg is nehezíthetik az életünket.

Ha az egyensúly valahol megbillen, nemcsak teherbeesési nehézségekkel nézhetünk szembe, hanem a mindennapok számtalan területén érezhetjük negatív hatását. Szerencsére, ahogy az életmódunkkal problémákat okozhatunk magunknak, úgy ki is tudjuk javítani őket, főleg ha időben elkapjuk azokat.

Mivel okozunk magunknak hormonális problémákat?

  • Stressz
  • Ultra-feldolgozott élelmiszerek
  • Dohányzás, Vegyszerek
  • Mozgásszegény életmód
  • Alvási problémák

Egy kerek egész

A nők és a férfiak között nem csak annyi a különbség, hogy a fiúknak kukijuk van, a lányoknak meg puncijuk. Na és nem is csak annyi, hogy a nők MINDENRE emlékeznek, a férfiak meg csak arra, ami “szerintük” igazán fontos. A nők képesek arra a csodára, ami egy új élet megszületéséhez szükséges, éppen ezért az egyik legnagyobb differencia nő és férfi között az nem más, mint a hormonháztartás.

Mivel a női szervezet ilyen szempontból sokkal komplexebben van “összerakva”, ezért akárhol is csúszik be a hiba, borulhat az egész rendszer.

Ha hormonális egyensúlytalanság lép fel, azt a mindennapokban is megérezhetjük.

Hatással van a hangulatunkra, az immunrendszerünkre, az izomzatra, a zsírégetésre. Arra, hogy milyen a bőrünk, a hajunk és a körmeink, hogy éjszaka hogyan alszunk, reggel hogyan ébredünk. Hormonjaink befolyásolják azt is, hogy a stresszhelyzeteket hogyan kezelünk, milyen gyakran vagyunk éhesek, milyen gyakran van rossz kedvünk, sőt még a párválasztásra is hatással lehet.

Testünk és hormonjaink folyamatosan kommunikálnak velünk. Ha valami nem tetszik a hormonjainknak, azonnal jeleznek. Neked “csak” az a dolgod, hogy meghalld, amit mondani próbálnak neked. Ha a zajos mindennapokban meghalljuk a hormonjaink szavát, könnyedén tudjuk elcsípni a hibás életmódunkat, és így változtathatunk rajta.

Először is alapjaiban kell megváltoztatnunk a viszonyunkat a hormonjainkkal mert nem az ellenségeink, hanem a barátaink, ha megtanulunk velük összhangban élni.

Mire reagál a testünk? A válasz egyszerű: arra, ami történik vele.

Éppen ezért nem mindegy, hogy hogyan éled a mindennapjaidat és az életed. Hormonjaink nem azt szeretnék, hogy stresszes körülmények között töltsük el az egész napunkat. Nem egészséges éjszakába nyúló netflixezés után reggel 6-7-kor felébredni, majd kapkodva, éhgyomorra meginni egy kávét, aztán rohanni a munkába, ahol nyolc órát ülünk a gép előtt vagy neon fény alatt, miközben bedobunk egy szelet pizzát, majd rohanunk haza és a kanapén fekve nézzük a Nyerőpárost, majd netflixezünk ismét éjszakába nyúlóan.

Manapság nem pont így néz ki egy nő hétköznapja, igaz? Hormonjaink pedig erre reagálnak, szinte ordítanak a változásokért. A mostani programnak is az a célja, hogy megtanuld, hogyan érd el, hogy a hormonjaid elcsendesüljenek, megnyugodjanak és újra boldogan, kiegyensúlyozottan támogassák a működésedet.

Melyek a legfontosabb tényezők?

  • Táplálkozás, optimális testsúly
  • Stressz
  • Mozgás
  • Alvás

Erre a négy pillérre kell odafigyelned, ha együtt szeretnél működni a hormonjaiddal.

Kuponkód Tanfolyamok - hormonpont10 

Ajánlói kód: 18734
Kedvezményes link a fenti képre kattintva

Hormonegyensúly hírlevél