Laparoszkópos endometriózis műtét után feküdtem az őrzőben, figyeltem az orvosokat és az ápolókat és belém hasított az érzés, hogy én ezt akarom csinálni. Embereknek segíteni, emberekkel foglalkozni. Éles váltás volt ez az életemben, mert egészen addig kórházfóbiám volt, de hát nincs mit tenni, ha egy belső hang megszólít… 
Még abban az évben nekivágtam ennek a pályának.
Emlékszem az első napra, amikor átléptem rgy kórház küszöbét olyan szerepben, amilyenben még sosem voltam. "Most én leszek az, aki segít." Mélyvíz, hála, öröm, szomorúság, sírás, harag, düh, gyász, kétségek.  Elbizonytalanodtam. Sokszor. Minden alkalommal.
Már örülök, hogy nem adtam fel és a fenti érzések ellenére mégis minden nap visszatértem a kórházba. Máig nem tudom megmagyarázni, hogy azokban a mély pillanatokban mi hajtott. Szerencsére mire jött az igazi feketeleves, sikerült megerősödnöm és kellően asszimilálódnom a környeztehez. 

Ezután tovább szakosodtam a patológia irányába, amely újabb oktatási és gyakorlatoti éveket jelentett számomra. 
 Ezzel párhuzamosan a már évek óta tartó emésztési zavarokat sikerült megspékelnem némi menstruációs problémával is, még nagyobb fókuszba került nálam a női egészség és a hormonális egyensúly.  Rengeteget kérdeztem az orvosoktól, de minden válasz után úgy éreztem, hogy  még többet akarok tudni, ezért bújtam a nőgyógyászati és endokrinológiai szakkönyveket. Ahogy a patológián hónapról hónapra fejlődtem, egyre jobban kezdett hiányozni a betegágy melletti munka és a valós kontakt a betegekkel, ezért úgy döntöttem, hogy visszatérek a kórház egyik aktív osztályára, miközben számos továbbképzésen vettem részt és szakmai könyvet olvastam, hogy kiegészítsem és elmélyítsem az addig megszerzett tudásomat. 
Önfejlesztés, tanfolyamok, autodidakta tanulás máig a mindennapjaim részei.  

Korábbi életem, illetve a fent említett képzésekkel egyidőben rengeteg mindent megtapasztaltam, amit oly sokan, akik hozzám fordulnak:

  • IBS
  • SIBO
  • Endometriózis
  • Ciszták
  • Menstruációs fájdalmak és görcsök
  • Brutális PMS tünetek
  • Pecsételgestés, barnázás mensturáció előtt már 2 héttel
  • Autoimmun folyamatok, állapotok

A fenti lista az évek alatt jelentősen lerövidült, jelenleg már csak  egy autoimmun állapotból gyógyítom magam, amire még soha nem szedtem gyógyszert. Őszintén hiszek abban, hogy egy autoimmunos diagnózis nem életfogytig tartó ítélet. 

Romhány Viktória

Kuponkód Tanfolyamok - hormonpont10 

Ajánlói kód: 18734
Kedvezményes link a fenti képre kattintva

Hormonegyensúly hírlevél