Hormonok és az emésztés

Hormonok és az emésztés

Sosem felejtem el, amikor küzdöttem a túl magas ösztrogénszint cseppet sem kellemes tüneteivel és már a sokadik orvost megjárva senki nem tudott segíteni, egy doki azt mondta, hogy lehet, hogy soha nem fog kiderülni a gyökérok, az is lehet, hogy a bélmikrobiommal nincs valami rendben. ????
Ennek már több éve és ámbár kiderült, hogy nem ott volt a probléma, azóta is kifejezetten izaglmasnak találom ezt a területet, hiszen nem is gondolná elsőre az ember lánya, hogy szervezetünk mennyire komplexen és összetetten működik. ♻️⭕
❓ No, de hogyan is kell ezt elképzelni ❓
Évről évre egyre több kutatás mutat rá és bizonytja, hogy a bél mikrobióma központi szerepet játszik a szervezeten belüli ösztrogénszint szabályozásban.〽️
Az úgynevezett bélben található ösztrobolom baktériumcsoport felelős a már máj által átalakított és közömbösített ösztrogén további lebomlásáért. ????
Itt részleteiben nem mennék bele az ösztrobolomban lévő mikrobák béta-glükuronidáz enzim fontosságába, nem akarlak összezavarni bennetekkel ilyenekkel, de lényeg a lényeg, hogy a bélrendszeri diszbiózis megváltoztathatja az ösztrobolomot, megzavarhatja az ösztrogén homeosztázist, ezzel elősegítve a krónikus betegségek kialakulását és az ösztrogéndominanciát.
Ha tüneteink arra utalnak, hogy túl magas az ösztrogénszintünk és ezt laborral is bizonyítottuk, akkor érdemes a gyökérokokra fókuszálni és nem csak a tünetekre. Hormonális kezelés a mikrobiomunkon nem fog segíteni, sőt a tünetek elrejtésével a valódi probléma évről évre csak súlyosabbá válhat, és akár visszafordíthatatlan károkat okozhat.

Forrás:
PMID: 28778332
PMC5017946

Kuponkód Tanfolyamok - hormonpont10 

Ajánlói kód: 18734
Kedvezményes link a fenti képre kattintva

Hormonegyensúly hírlevél