Milyen magnéziumot válassz, ha jobban szeretnél aludni?

Milyen magnéziumot válassz, ha jobban szeretnél aludni?

Manapság magnézium fontossága egyre inkább előtérbe kerül, sőt több helyen az új D-vitaminként hivatkoznak rá.
 Számos egészségügyi problémán segíthetnek. Ilyen például az álmatlanság, azonban kevesen tudják, hogy sokféle magnézium elérhető a piacon és nem mindegyik magnézium ugyanolyan jó és ugyanarra jó.

A magnézium fontos, mivel több mint 300 különböző enzimreakcióért felelős a szervezetben. Hiánya komoly egészségügyi kockázattal járhat. Ebben a cikkben megnézzük mi is az a magnézium és miért van szüksége rá a szervezetünknek. A legtöbb ember magnéziumhiányos életet él és nem is tud róla.

Milyen különböző típusú magnéziumok vannak?

A világ lakosságának nagyjából fele megnéziumhiányos. Ennek olyan egyszerű tünetei lehetnek, mint:

  • Fáradtság
  • Szorongás
  • Depresszió 
  • Legyengült immunrendszer
  • Alvási problémák
  • Görcsök

Érdekesség, hogy ha magnéziumhiánnyal küzdünk, akkor is műküdünk, de egyáltalán nem ideáliasan.
A magnéziumnak több, mint 11 formája szedhető étrend-kiegészítőként. Mind a 11 forma különböző tulajdonságokkal és előnyökkel bír, ezért nem mindegy, hogy milyen problémára, milyen magnéziumot kezdünk el pótolni. 

A magnézium-citrát az egyik leggyakrabban fellelhető forma az étrendkiegészítőkben és multivitaminokban. Ez a fajta magnézium a sav-citráttal kötődik, amely például gyümölcsben található meg. Segíti a szervezetet, hogy fenntartsuk a homeosztázis állapotát. Nagyobb dózisban hashajtó hatású. Nem a legjobban hasznosuló fajta. 

A magnézium másik nagyon gyakori formája a magnézium-szulfát, ismertebb nevén Epsom só. Ezt a fürdővízbe tehetjük, hogy megnyugtassa és ellazítsa a izmokat és segítsen a stressz enyhítésében. Testápolókban és olajokban is használják. Azonban nincs elegendő tanulmány arra, hogy mennyire hatékonyan szívódik fel a bőrön keresztül. 

A magnézium-glicinát a magnézium egy olyan formája, amelyet glicin aminosavval kombinálnak. A glicin fehérjében gazdag élelmiszerekben található, és önálló aminosavként használják alvási nehézségek kezelésére. Ha magnéziummal kombináljuk, mind a magnézium, mind a glicin hatásait megkapjuk.

A magnézium-glicinát nemcsak az alváshoz, hanem a D-vitamin felszívódásához is fontos, ami viszont támogatja a kalcium felszívódását és anyagcseréjét, valamint a normális mellékpajzsmirigy-hormon működését. A magnézium-glicinát mögött álló kutatások azt mutatják, hogy nemcsak az alvásban segít, hanem a generalizált szorongásos zavarban és depresszióban  is.
Ha nagyobb dózisban szedsz D-vitamint és a vérképed szerint továbbra is jelen van a D-vitamin hiány, akkor érdemes magnéziumhiányra gyanakodni. 

Általam javasolt étrendkiegészítők:

Magnézium:
https://wisetreenaturals.hu/etrendkiegeszitok/magnezium-biszglicinat/?atid=178

Magnnézium + B6
https://wisetreenaturals.hu/etrendkiegeszitok/magnezium-b6-komplex/?atid=178

Kuponkód Tanfolyamok - hormonpont10 

Ajánlói kód: 18734
Kedvezményes link a fenti képre kattintva

Hormonegyensúly hírlevél