Ninett - Innen indulunk

Ninett - Innen indulunk

Már vagy tízszer nekikezdtem ennek a bejegyzésnek és mind a 10 alkalommal töröltem az első sort, de most már csak belekezdek...
 

Kezdjük is a helyzetemmel és hogy honnan indulok:


35 éves leszek idén, 15 évig használtam fogamzásgátlót, 3 éve hagytam el és azóta sem vagyok jól. A hormonális vizsgálatok 'nagyjából' mind negatívak, a méhnyálkahártyám mégis papír vékony, az orvos szerint azért, mert túl sokáig használtam fogamzásgátlót. Ilyenkor ösztrogénpótlást szoktak javasolni, de nekem nem, mert az ösztrogén szintem így is túl magas. Patthelyzet, köszönöm szépen.


Peteérésem siralmas. Alig nő meg a domináns tüsző, progeszteron a béka feneke alatt, de mindegy is mert ilyen nyálkahártya mellett úgy se maradna meg a dokim szerint.
Egy éve voltunk először kivizsgáláson. Minden negatív lett, ahogy már említettem is, de adták volna a hormonokat időzített együttléthez. Ösztrogént a nyálkahártya miatt, tüszőérlelőt és repesztőt a gyenge tüszőérés miatt. (itt szeretném megjegyzeni hogy az ösztrogénptólást csak a meddőségi klinikán javasolták, saját nőgyógyászom továbbra sem tartaj jó ötletnek a magas ösztradiol szintem miatt)


Nem mertem, 20 éve küzdök pánikzavarral, szorongással. Emlékszem egyszer egy rosszul megválasztott fogamzásgátlótól mély depresszióba kerültem brutális migrénekkel. Azóta félek ezektől.
Annyiba mentem bele, hogy csináljanak egy kaparást, hátha valami gyulladás vagy fertőzés miatt nem tud vastagodni a nyálkahártya. Semmi ilyen. Valami “zavar” jött ki, aminek hormonális problémák az okai. De mi? Miért? Hogyan? Nem kaptam választ, próbálkozzunk tovább, aztán irány a meddőségi klinika.


Éltem tovább az életem, nem is nagyon próbálkoztunk, mert felerősödtek a pánikrohamaim, szorongásaim, a ciklusom pedig még rosszabb lett. Rövidek lettek, a vérzés 1-2 napossá vált (azóta is) ovuláció szerintem el is maradt. Bár amikor éppen szorongással és rendszeres pánikrohammal küzd az ember lánya amúgy sincs egekben a libidója, szex az utolsó amire gondolni tud, szóval nem felborutl ciklus miatt volt ám itt önmegtartóztatás.
Nemrég újra visszakerültem a nőgyógyászhoz majdnem 1 év után, mert fájt a hasam. Arra ébredtem hajnalban hogy a fájdalom a hüvelyem felé nyilalgat, közben konstans görcsöl a hasam. 

Nem kaptam jó híreket. A byálkahártyám vékonyabb, mint valaha. (és itt megint feltenném a kérdést, hogy miért????... nem tudják) Nos, hát találtak egy 4 centis cisztát a bal petefészkemben, amit ellenőrizni kell 2-3 ciklussal később, hogy növekszik vagy felszívódik. Öt centinél már műtik… nem örültem.
Mivel azt mondták eddig, hogy a hormon értékeim jók csak hát van itt ez meg amaz nem nagyon kezdtem magammal sokat. Talán kicsit egészségesebben eszem azóta, de most már nagyon meg vagyok ijedve, érzem hogy muszáj életmódot váltanom. 
Ennek a nehézségeit, küzdelmeit, sikereit, boldogságait szeretném megosztani veletek, mindenkivel, hátha segít fenntartani a motivációt és  másoknak is segíteni.


Bevallom az igazat, hogy nagyon össze vagyok törve, de közben lelkes is vagyok. Egyszerre érzem magam mélyen, sebzetten kilátástalan helyzetben és lelkesnek és reménnyel telinek.
Tudjátok mi nem igazán vagyunk rágörcsölve erre a baba témára, de azért nagyon idegesít és szorongat az a tudat, hogy valami nem működik jól, de senki sem tudja hogy miért. Mit tudok én tenni? életmódot váltani és természetes kiegészítőket bevetni.

Innen indulok:

-1. ciklus - 2023.április-május
 

  • Ciklus hossza: 27 nap
  • Menzesz előtti barnázás: 5 nap
  • Menzesz hossza 2 nap piros - 1 nap maszat
  • PMS: Mellfájdalom, ingerlékenység, szorongás, türelmetlenség, lehangoltság, utálom magam érzés
  • Sport: nem igazán
  • Alvás 10/10
  • Stressz: Magas
  • Táplálkozás: 5/10
  • Kiegészítők: C-vitamin, D-vitamin

 

Kuponkód Tanfolyamok - hormonpont10 

Ajánlói kód: 18734
Kedvezményes link a fenti képre kattintva

Hormonegyensúly hírlevél