- 100 g retek - hónapos
- ez közepes fej hagyma
- 100 ml almaecet
- 100 ml víz
- 2 evőkanál méz vagy valamilyen édesítő
- 1 teáskanál só
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint egész feketebors
Zöldségeket, fűszereket dob be egy befőttes üvegbe, a vizet, almaecetet a sóval edesitővel forrald fel, majd rá a zöldségekre. Hagyd kihűlni majd tedd be a hűtőbe. Másnapra összeérnek az ízek.
Almaecet jótékony hatásáról ódákat lehetne zengeni:
➡Segíthet a káros baktériumok elpusztításában
➡Segítheti a vércukorszint csökkentését: javíthatja az inzulinérzékenységet. Egy magas szénhidráttartalmú étkezés során jelentősen csökkentheti a vércukorszintet és az inzulinválaszt.
➡Csökkentheti a koleszterin- és trigliceridszintet, valamint számos egyéb szívbetegség kockázati tényezőt
Sokaknak nehézséget okoz az almaecet fogyasztása. Nem finom, nem ízlik, elfeljeti stb.
Ezért hoztam nektek egy receptet, amivel hagymát vagy éppen retket tudtok savanyítani. Én egyszerűen imádom. Minden étkezést feldob, jó szendvics mellé, húsokhoz, salátába. FIGYELEM! Nagyon addiktív.
Kapcsolat