Az erdetetit alulra linkelem.
Alja:
- 1 bögre darált mag (én diót használtam, de lehet bármi)
- 1 bögre darált zab/zabliszt
- 100 gramm datolya, össze darálva/nyomkodva, előtte forró vízbe áztatva és kimagozva.
Az egészet összekutyuljuk és sütőforma aljára nyomkodjuk kézzel, próbáljuk meg egyenletes vastagságban. Ha túl száraz, mehet bele egy kis víz/kókuszolaj.
Teteje
- 210 g kesudió forró vízbe áztatva. Én legalább 3-4 óráig fürdettem őket.
- 120 ml kókusztejszín
- 2-3 db lime frissen facsart leve (én kettőt szoktam)
- 100 gramm datolya, összedarálva/nyomkodva, előtte forró vízbe áztatva és kimagozva.
- 3 evőkanál kókuszolaj
- 2 lime reszelt héja
- 1,5 bögre bébi spenót
- csipet só
A fentieket szintén turmixba dobjuk, ha nincs turmixunk és aprítót használunk, akkor először a kesudiókat leadráljuk apróra/krémesre, eztán mehet mellé a többi alapanyag. Datolyát nagyon fontos, hogy forró vízve áztassuk, hogy megpuhuljon és homogénné tudjon válni a krémmel. Amikor ez megvan, mehet a magos-zabos alapreteg tetejére, aztán be a hütőbe éjszakára, vagy ha reggel csináltad, akkor estig. Lényeg, hogy minél több időt hagy neki.
Eredeti recept:
https://www.realfoodhealthybody.com/no-bake-vegan-lime-cheesecake/
Kapcsolat