Miért nem szoktam ajánlani a macat?

Miért nem szoktam ajánlani a macat?

Mi az a MACA?

Macát több, mint 1300-2000 éve termesztik és használják Peruban élelmiszerként és gyógynövényként. Az 1990-es évek végétől kezdődően kiemelten fontos gyógynövény-gyógyszerré fejlődött Kínában, és ma már ott is széles körben termesztik. Termékenységfokozóként használják, valamint számos betegség kezelésére, mint például reuma, légúti betegségek és vérszegénység. A maca gyökerét főzik, sütik, italként erjesztik és zabkását készítenek belőle. Az elmúlt húsz évben a maca-t bevezették a globális piacra, és ez idő alatt drámaian megnőtt a kereslet az interneten a libidó növelésére, a menopauza kellemetlen tüneteire és a termékenység fokozására szolgáló „perui ginzeng” néven

Én miért nem szoktam ajánlani?

1. A növény iránti eget rengető kereslet a hagyományos termesztési módszerekről a műtrágyák és növényvédő szerek használatát vonta maga utánt. Ez potenciálisan befolyásolhatja a növény fitokémiáját és összetételét, és ezáltal a maca termékek minőségét, biztonságát és hatékonyságát, míg az eddig elvégzett in vivo vizsgálatok és klinikai vizsgálatok nem hoztak meggyőző eredményeket a hatásosságáról.

2. A talaj és a mezőgazdasági termékek nehézfém-szennyezettsége környezeti probléma, kedvezőtlenül befolyásolja az élelmiszernövények minőségét, valamint veszélyt jelent az élelmezésbiztonságra és a közegészségügyre. Egy vizsgálat során, ahol a perui ültetvényeket vizsgálták a maca mintákban a nehézfém átlagos koncentrációja meghaladta az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezet és az Egészségügyi Világszervezet által megállapított értékeket.

3. Nem minden maca ugyanolyan. Az elmúlt húsz év kutatásai a maca tizenhét különböző színét (fenotípusát) azonosították. A szín, a hipokotil mérete, a termesztési hely, a termesztés és a betakarítás utáni feldolgozási módszerek jelentős hatással lehetnek a tápanyagtartalomra, a fitokémiai profilra és a klinikai alkalmazásra. A maca színeit és a klinikai alkalmazásokat megkülönböztető kutatások azonban továbbra is korlátozottak, ráadásul azt sem tudjuk, hogy egyes kiegészítőkben milyen maca van.

Kuponkód Tanfolyamok - hormonpont10 

Ajánlói kód: 18734
Kedvezményes link a fenti képre kattintva

Hormonegyensúly hírlevél